Specialist in teamteaching, leiderschapstrainingen & workshops voor specifieke doelgroepen

- Micro avontuur

“Overleven in de Wildernis”

Beste deelnemer,

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om met je team in de Wildernis te overleven? Zou je dat wel eens willen proberen? In dit microavontuur leer hoe je reist door de wildernis, hoe je eten en drinken kunt vinden en je een comfortabel onderkomen kunt maken. De experts van Outrac nemen je mee in de wereld van de Nieuwe Wildernis.pubercoaching

Gedurende een programma dat zich non-stop als een avonturenfilm aan je zal voltrekken, zul je de natuur waarschijnlijk beleven op een manier zoals je dit nog niet eerder hebt gedaan. Het programma nodigt je uit om door actief mee te doen, te leren van de natuur, te handelen, proeven en voelen.

Het thema van dit programma is:

EXPECT THE UNEXPECTED AND LEARN TO DEAL WITH IT

Wij verzamelen tussen 08:30 en 09:00 onder het genot van een kop koffie en wat lekkers op een nader te bepalen locatie in de Achterhoek of Twente. Om 09:00 starten wij met algemene instructies en technische basisvaardigheden die je nodig zult hebben gedurende de rest van het programma.

Denk hierbij o.a. aan:

 • Vuur maken zonder aansteker
 • Oriënteren met kaart kompas
 • Bivakkeren met primitieve middelen
 • Touwtechnieken
 • Vallen/strikken zetten

Daarna gaan we op pad en leren  jullie de weg te vinden in de wildernis, maar ook hoe je een kamp moet bouwen, eten en drinken kunt vinden en vuur kunt maken.

Het programma kan, aangeboden worden in een 6-uurs programma. Maar kan ook uitgebreid worden naar 36 uur of zelfs langer.

De samenstelling van het programma is dusdanig, dat het fysiek haalbaar zou moeten zijn voor iedereen.

Dit microavontuur vindt plaats in de natuur van het grensgebied Achterhoek/Twente/Duitsland. De natuur is hier robuust en eindeloos. En dat voel je meteen als je er bent. Het is een ruig gebied met zichtbare sporen van de laatste ijstijd. Met een weidse horizon, steeds wisselende luchten, mooie waterpartijen, gevarieerde bossen, heide en veen gebieden met verrassende doorkijkjes en een rijke flora en fauna. Veel ruimte dus voor natuur  en voor bezoekers.

Voor langere projecten beschikken we over uitstekende locaties in het buitenland (Duitsland, België, Frankrijk en Zweden).

Het vak leer je van de experts van Outrac. Gerrit Onstein is naast professioneel avonturier gespecialiseerd in ervarings gericht onderwijs. Als geen ander is hij in staat jou te leren wat je nodig hebt om te overleven als het er écht toe doet.

Daarnaast kunnen op aanvraag specialisten voor specifieke terreinen worden ingezet.

Minimale groepsgrootte 5 personen, maximaal 10 personen.

Kosten op aanvraag.

Wij zijn tevreden als je naar huis gaat met het gevoel dat je hebt gewerkt, dat je veel hebt geleerd en dat je een bos voortaan met andere ogen ziet. Dat je een verhaal hebt te vertellen over wat er écht komt kijken bij overleven en dat je weet hoe dat in zijn werk gaat.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Outrac?
Maak dan direct een afspraak

maak een afspraak

Ik ben Gerrit

gerrit-onstein-220

Mijn naam is Gerrit Onstein. Ik ben een deskundige op het gebied van outward bound met alle benodigde certificaten en diploma’s.

» Bekijk hier mijn C.V.

Als we samen de strijd aangaan, gaan we die ook echt aan

Eibergen – Gerrit Onstein werkte 25 jaar op een school voor kinderen met gedragsproblemen. De […]

Contact

 • Outrac
 • Irisstraat 10
 • 7151VT Eibergen
 •  
 • E-mail outrac@kpnmail.nl
 • T 0545 - 474 770
 • M 06 - 818 906 25

Volg outrac op

© 2018 Outrac | Algemene Voorwaarden