Specialist in teamteaching, leiderschapstrainingen & workshops voor specifieke doelgroepen

VolunTour 2018

Ben jij er klaar voor om jezelf te ontdekken? VolunTour 2018

Op een manier die niet alleen jou, maar ook de wereld om je heen vooruit helpt?

Ga in 2018 mee op VolunTour – professional edition!

voluntour 2018 - meld je aan t/m 31 januari met 250,- euro korting

VolunTour is een uniek ontwikkeltraject dat persoonlijk leiderschap en sociaal ondernemerschap combineert – het is een expeditie naar het Dak van de wereld. Als jij meedoet aan VolunTour 2018 zal je ongekende ervaringen opdoen. Je leert jezelf beter kennen dan op andere cursussen die je misschien al gevolgd hebt.

Dit is een expeditie!

een groeitraject van 6 maanden

maandelijkse meet-ups

individuele coaching

een expeditie van 16 dagen naar Nepal

je start een sociaal impact project

outdoor skills

een relatie boost met je baas en/of medewerkers

een groep gelijkgestemden

onvergetelijke ervaringen

 Voor wie is ‘Voluntour 2018 – professional edition’?

Dit is de ‘Voluntour 2018 – professional edition’ en is ontworpen voor de doelgroep van (young) professionals. Grofweg tussen 20-40 jaar; gedreven om zich zelf te ontdekken; betrokken om al doende iets terug te geven; open voor de ervaring die onze ‘outdoor way’ te bieden heeft.

 Wat leer je?

Tijdens dit traject bieden wij veel praktische handvatten en kennis, reflectie op je persoonlijke ontwikkeling en outdoor skills. Die ontvang je van de trainers, van andere deelnemers en al die mensen die je op deze expeditie zult ontmoeten:

 • Een eigen visie op leiderschap;
 • Bewust leiding geven aan jezelf en effectief omgaan met anderen;
 • Bewust zijn van eigen gedrag en communicatie in de interactie met anderen;
 • Je leert beter gebruik te maken van je kernkwaliteiten;
 • Je doet ervaring op in het realiseren van social impact projecten – dit jaar in Nepal;
 • Je leert een heleboel bijzondere outdoor skills.

 

Wie zijn je gidsen?

Tobias Stöcker is oprichter van Leadership Dialogue en een ervaren trainer en coach. Naast coaching adviseert hij organisaties bij de implementatie van veranderingen en bijkomende gedragsontwikkeling. Tevens heeft hij een lange track-record in duurzaam en sociaal verantwoord ondernemen. Je kunt hem bereiken op 06-29576693

outrac.nlGerrit Onstein is eigenaar van Outrac. Hij heeft al ruim 25 jaar ervaring met internationale projecten, trainigen en duurzaam vrijwilligerswerk. Hij is avonturier en outdoor instructeur met veel gevoel voor de impact die ‘the outdoor way’ op jouw persoonlijke ontwikkeling heeft. Je kunt hem bereiken op 06-81890625

In Nepal werken wij samen met Volunteers Initiative Nepal (VIN), een betrouwbare partij met de juiste connecties en veel ervaring in het faciliteren van social impact projecten en verantwoord toerisme.

De werkwijze van jouw gidsen kun je kenmerken als authentiek, open, recht door zee en met een goede portie humor. Wij zullen er alles aan doen om het beste uit jezelf te halen.

Praktische vragen:

Wat is de tijdslijn?

 In het kort:

 • februari/maart: intakes
 • maart/april: start*, kennismaking als groep, social impact project introductie, persoonlijke doelen bepalen
 • april – juni: project planning, individuele coaching
 • juni – september: zomerpauze (afgestemd op de groep), individuele coaching, project voorbereiding
 • oktober: voorbereiding expeditie en project
 • november: expeditie (eerst het project opzetten, dan de bergen in trekken**), terugkomdag en presentatie persoonlijke doelen

* Onze eerste monthly meet-up staat op 17 maart gepland. De ontmoetingen zijn waarschijnlijk zaterdag middag in het midden van het land. evtl. zullen enkele meetings ook op een vrijdag plaatsvinden. Tijdens de meet-ups wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van jezelf, de groep als geheel, en ook aan het project.

** Tijdens onze expeditie in Nepal blijft jouw ontwikkeltraject gewoon doorgaan. Onze specialiteit is niet voor niets “persoonlijke ontwikkeling – the outdoor way”.

Wat kost het? Prijs op aanvraag.

Jij hebt naast de 16 dagen in Nepal nog 7 contactdagen met de groep in Nederland. Daarnaast volg je een individueel coachingstraject.

Waarom zou mijn werkgever dit willen betalen?

Voluntour 2018 is een uniek concept waarbij de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap centraal staat. Jij als deelnemer gaat er veel vaardigheden bij opdoen en met een rugzak vol nieuwe competenties op je werk verschijnen. Wij hanteren daarbij een ‘experienced based learning‘ methode; dat betekend dat je een écht social impact project gaat realiseren en al doende – door continue reflectie en inspiratie – groeit in je leiderschapskwaliteiten. Binnen het individuele coaching kunnen er ook vraagstukken worden aangepakt die relevant zijn voor jouw functioneren op je werk.Ook het gebruik van de Leadership Dialogue Guide heeft een directe positieve impact op je werkrelatie met je medewerkers/leidinggevende.

Je werkgever kan er ook voor kiezen om Voluntour binnen de organisatie aan te bieden. Dan kunnen wij maatwerk bespreken! Bij meer dan 3 personen vanuit dezelfde organisatie kunnen wij namelijk extra korting geven op o.a. onze Leadership Dialogue Guide en team coaching. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Sommige werkgevers vragen om een eigen bijdrage in de vorm van eigen vakantiedagen of soortgelijks. Wees creatief als het nodig is en grijp deze kans met beide handen aan!

Waar in Nederland komen wij bij elkaar?
Dat kan op verschillende locaties zijn. Waarschijnlijk zullen wij voornamelijk in het midden van het land afspreken.

Hoeveel deelnemers kunnen mee?

‘Voluntour 2018 – professional edition’ kent 6-10 deelnemers.

Wat voor een project doen wij in Nepal?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een social impact project op te zetten. VIN kent er een heleboel programma’s waarmee zij ervaring hebben. De groep die samen op Voluntour gaat kiest er één uit en dat wordt gezamenlijk opgezet.Het voluntour 2017 projectEen van de grote problemen in Nepal, met name in de landelijke gebieden, is plastic zwerfafval en afvalverwerking. Een basale bedreiging van de natuur en ook de volksgezondheid. Simpele initiatieven kunnen daarin al een enorme impact hebben. De kunst voor jou en je expeditiegenoten is het om een project te ontwerpen wat impact maakt en vooral uitvoerbaar is! Kernvragen die jouw sociale en leiderschapsvaardigheden zullen vereisen zijn ‘Hoe breng ik kennis over bij de bevolking?’, ‘Hoe breng ik de mensen daar in beweging?’ en ‘Hoe zorg ik ervoor dat het project in stand blijft na ons vertrek?’.

Waar slapen wij in Nepal?

Wij gaan ons onderdompelen in de lokale cultuur en gemeenschap. Ons verblijf zal dan ook zo veel mogelijk bij lokale families of eenvoudige onderkomens zijn. Waarschijnlijk wel allemaal in één onderkomen.Tijdens de expeditie overnachten wij in de gebruikelijke tea houses die op de trails aanwezig zijn.

Hoe fit moet ik zijn?

Met een gemiddelde fitness kan je prima meedoen! Wij lopen op de expeditie tussen de 2 en 6 uur per dag en je zware rugzak wordt gedragen door de (verplichte) porters die ons begeleiden. Naast je mentale ontwikkeling heb je ook wel een half jaar de tijd om flink te gaan wandelen in Nederland, dan kan je Nepal ook volop genieten. Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij de route ook aanpassen aan de fitheid van de groep.

Wat houdt de individuele coaching in?

Deze expeditie is bedoeld om jezelf te ontwikkelen, het leiderschap over jouw leven met beide handen vast te pakken. Ervaringen op te doen die jouw een nieuw perspectief geven. Individuele coaching helpt daarbij, want iedereen sleurt wel bewuste of onbewuste barrières met zich mee. Dit soort barrières zitten in je hoofd of in je hart en weerhouden jou je volle potentieel vrij te maken. Voor iedereen kan dit anders zijn, daarom dus individuele coaching – op maat gemaakt voor jouw vraagstelling.

Hoe werkt de leadership dialogue guide?Leadership Dialogue Guide

Omdat dit de ‘professional edition’ is kan je tijdens de gehele looptijd ook gratis gebruik maken van de online leadership dialogue guide. Deze gids faciliteert goede gesprekken in een hiërarchische setting. Het gesprek gaat over het leiderschap dat jij ervaart in jouw werkrelaties. Ben je zelf manager, kan je deze gids inzetten om met je eigen medewerkers een leiderschapsdialoog te voeren. Of dus met je eigen baas.

 

Wij kijken ernaar uit om kennis met je te maken! Laat ons samen op expeditie gaan!

Ik ben Gerrit

gerrit-onstein-220

Mijn naam is Gerrit Onstein. Ik ben een deskundige op het gebied van outward bound met alle benodigde certificaten en diploma’s.

» Bekijk hier mijn C.V.

Als we samen de strijd aangaan, gaan we die ook echt aan

Eibergen – Gerrit Onstein werkte 25 jaar op een school voor kinderen met gedragsproblemen. De […]

Contact

 • Outrac
 • Irisstraat 10
 • 7151VT Eibergen
 •  
 • E-mail outrac@kpnmail.nl
 • T 0545 - 474 770
 • M 06 - 818 906 25

Volg outrac op

© 2018 Outrac | Algemene Voorwaarden